V roce 1953 vynalezl Hans Grohe nástěnnou tyč Unica.
Průkopníci od roku 1901

Mezinárodní úspěch díky tradici a inovacím

Společnost hansgrohe byla založena v roce 1901. Od té doby je Schwarzwald studnicí nápadů. A od té doby jsou koupelnoví novátoři své doby tradičně o krok napřed. Ať je to dostupná ruční sprcha, nástěnná tyč nebo páková baterie - vše o těchto zajímavých vynálezech se dozvíte zde. Mnoho z nich se stalo mezinárodními milníky v oblasti koupelen.

Zkoumání a objevování je naší hnací silou

Vynález sprchy Selecta 1968 byl šťastnou příhodou v historii koupelen, nikoliv však náhodou. Know-how a radost z inovací totiž u Hansgrohe sahá hluboko do historie, přesněji řečeno do doby před téměř 120 lety. Název značky je od té doby spojován s vysokou kvalitou, a to má dobré důvody. Již zakladatel společnosti Hans Grohe měl tolik dobrých nápadů, že zásadním způsobem spoluutvářel historii vývoje soukromých koupelen. Jeho řemeslné umění a cit pro design po dlouhá desetiletí určovaly styl a dodnes obohacuje lidi na celém světě.

Mnohonásobně patentované potěšení z vody pro Vás

Kupujete-li si dnes vysoce moderní výrobek do koupelny nebo kuchyně prémiové značky hansgrohe, profitujete z těchto nasbíraných zkušeností. Skupina Hansgrohe je navíc předním inovátorem v oboru. Tato skutečnost se odráží v mnohokrát oceněném designu, nespočtu patentů a zajímavých technologiích budoucnosti. Se svými zkušenostmi v zádech se totiž stále dívá dopředu.

Pro Vás jako spotřebitele to znamená, že se každý den můžete těšit z tvarově krásných, uživatelsky přívětivých a často úsporných výrobků, které dlouho skvěle fungují. A ze špičkového servisu, například s komplexním poradenstvím a dlouho dostupnými náhradními díly.

hansgrohe: od začátku nastavuje trendy pro zacházení s vodou

Proč hansgrohe?

Zde šly průkopnický duch a německé inženýrské dovednosti vždy ruku v ruce. Hans Grohe vytvořil svou ruční sprchou v roce 1928 pohodlnou alternativu k tehdy obvyklé hlavové sprše. V roce 1953 také vynalezl sprchovou tyč, na kterou lze ruční sprchu připevnit v libovolné výšce. Dnes jsou oba vynálezy standardem v koupelnách po celém světě – v té době byly geniální a změnily zvyky lidí při sprchování. Se svými úspornými sprchami přemýšlela společnost hansgrohe o zachování zdrojů a ochraně klimatu dávno předtím, než byly módní a stala se „zeleným“ průmyslovým průkopníkem.

Kdo stojí za tímto vynálezem? hansgrohe.

RainTunes - digitally controlled shower scenarios
Budoucnost koupelen: digitalizace sprchování, kde se snoubí voda, zvuk, vůně a osvětlení v jeden harmonický celek

O nástěnných tyčích
a pákových umyvadlových bateriích

Proč hansgrohe? 

Od samého počátku se zde prolíná průkopnický duch s dovedností německých inženýrů. Se svou ruční sprchou vytvořil Hans Grohe v roce 1928 pohodlnou alternativu k tehdy běžné horní sprše. A v roce 1953 vynalezl nástěnnou tyč, na níž bylo možno upevnit ruční sprchu v libovolné výšce. Oba vynálezy jsou dnes na celém světě standardem v koupelně - tehdy ale byly geniálními tahy ve svém oboru a změnily zvyklosti při sprchování. S úspornými sprchami měla značka hansgrohe již před dlouhou dobou na paměti ochranu zdrojů a klimatu a stala se tak „zeleným“ průkopníkem ve svém oboru.

Kdo stojí za vznikem těchto inovací? hansgrohe.

  • Dostupná ruční sprcha s bílou porcelánovou rukojetí (1928)
  • Automatická odtoková a přepadová souprava pro vanu (1934)
  • Sprchová tyč Unica (1953)
  • Ruční sprcha Selecta s nastavitelnými sprchovými proudy (1968)
  • Barevné umělohmotná sprchy Sixty a Tri-Bel (1970)
  • Páková baterie Allegroh (1981)
  • Úsporná ruční sprcha Mistral Eco (1987)
  • Předem instalované sprchové systémy a sprchové panely (1989)
  • Podomítková základní sada iBox universal (2000)
  • Dešťová sprcha Raindance (2003)
  • Ekologické sprchy a baterie s funkcí EcoSmart (2007)
  • Baterie ComfortZone (2011)
  • a mnoho dalšího

Od současnosti k budoucnosti koupelen.

The Hansgrohe Group is the Top Innovator in 2019.
Skupina Hansgrohe je stálým zdrojem produktových inovací již od roku 1901. Německá soutěž TOP 100 inovací udělila skupině Hansgrohe pečeť kvality Top Innovator 2019.

Zde ve společnosti hansgrohe pokračujeme v revoluci v uživatelské přívětivosti, abychom každodenní chvíle s vodou učinili pohodlnějšími, úspornějšími a bezpečnějšími. V tomto procesu jsme se od prvního dne soustředili na lidi a jejich blaho a potřeby. Sortiment zahrnuje digitální sprchové produkty a trendy barevné povrchy našich vodovodních baterií. Se svými novými koupelnovými a kuchyňskými výrobky nabízí hansgrohe nebývalý zážitek s vodou, který dodá vašemu domovu jedinečné kouzlo.

Jako schwarzwaldská základna s vlastní výzkumnou a vývojovou laboratoří skupina Hansgrohe neustále pracuje na nových nápadech. Má více než 16 000 aktivních patentů. Společnost TOP 100 stále vyrábí většinu svých produktů v jihozápadním Německu, jako hrdý závazek ke značce zboží Made in Germany. A příslib kvality, na kterou se můžete spolehnout.

Na koho se obrátit.

Nejbližší prodejce/vzorkovna:

kontaktní e-mail:
info@hansgrohe.cz
zákaznická linka:
+420 511 120 502/503
telefonní kontakt:
+420 511 120 550
otevírací doba: po - pá 8:00 - 17:00 hod., showroom: po + st 15:00 – 17:00 hod.